Cultureel

Uitagenda Maashorst

Of je nu een natuurliefhebber, cultuursnuiver, actieveling of gezelligheidsdier bent: in Maashorst valt het hele jaar door voor iedereen wat te beleven.

Vestigingssteden in de omgeving

In de omgeving van Hartje Groen zijn de leuke dorpen Grave, Megen en Ravenstein te vinden. Oude vestigingssteden die je op je fiets of met de auto kunt bezoeken. Wandel door de oude straatjes over de kinderkopjes en beleef de geschiedenis.

Maashorst Smaak Safari

In de Maashorst kun je op culinaire ontdekkingsreis waarbij je geniet van de heerlijke smaken die Maashorst ondernemers te bieden hebben.

Open schaapskooi (1e zaterdag van de maand)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er een open schaapskooi op Landgoed Nabbegat, georganiseerd door het Schapenvolk van de Maashorst.

Natuurparel De Wijstgronden

Aan de westkant van oergebied De Maashorst ligt een van de grootste breuken: de Peelrandbreuk. Een breuk die al actief sinds ongeveer 23 miljoen jaar geleden begon.

Oerschatten in De Maashorst

In De Maashorst zijn indrukwekkende archeologische vondsten gedaan in de afgelopen jaren. Deze prehistorische herinneringen zijn nog steeds zichtbaar in het landschap.

Natuurtheater Kersouwe

Er klinkt muziek, gelach en geklap in de bossen bij Heeswijk-Dinther. Elke zomer wordt hier een gevarieerd programma vol theater, concerten, cabaret en toneel aangeboden. Voor elke leeftijdsgroep is er wel iets leuks te beleven.

Kasteel Heeswijk

Beleef de duizendjarige geschiedenis van het kasteel: beklim de torens, ontdek de rijke kasteelzalen en geniet van de kasteeltuin.

Bioscopen in de omgeving

Slecht weer en toch zin om iets leuks te doen? Ga gezellig naar de film! Daar is het altijd droog en kan je lekker onderuitzakken met een flinke bak popcorn.

Museum De Bastei

Museum voor natuur en cultuurhistorie. Hier kun je heerlijk dwalen door de archeologische opgravingen van de oude stad en leer je alles over de Waal en de natuur.

Oorlogsmuseum Overloon

Groot overdekt museum over de tweede wereldoorlog in mooie parkachtige omgeving. Bijzondere, permanente tentoonstelling van allerlei legervoertuigen.

DAF museum

Museum met uitgebreide DAF collectie. Een aanrader voor de liefhebber van deze oer-Brabantse klassiekers!

Prehistorisch dorp

Zeer bijzonder openlucht museum waar je het échte leven uit de prehistorie kunt ervaren. Wij vonden de vele activiteiten die er georganiseerd worden in de vakanties erg leuk voor jong en oud!

Van Abbemuseum

Mooi museum voor hedendaagse kunst in designstad Eindhoven.

Museumpark Orientalis

Bijzonder openlucht museum waar je dwars door de oudheid en verschillende religies wandelt in een heel uitgestrekt park. Wij waren vooral onder de indruk van de dorpjes in het middenoosten.

Valkhof Museum

Museum bij het beroemde Valkhofpark in Nijmegen. Terug in de tijd met Keizer Karel!

Nationaal Kamp Vught

Nationaal Monument Kamp Vught is een herdenkingsplaats met museum in de plaats Vught in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, over het concentratiekamp Kamp Vught dat daar in de Tweede Wereldoorlog gevestigd was.

Noord Brabants Museum

Het Noordbrabants Museum verzamelt objecten en kunstvoorwerpen die een relatie hebben met de kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant en de Zuidelijke Nederlanden.

Design Museum

Het Design Museum Den Bosch is een museum voor moderne kunst, met vooral hedendaagse beeldende kunst en vormgeving.

Museum Kasteel Wijchen

Ondanks zijn keurig renaissance uiterlijk heeft Kasteel Wijchen een lange en roerige geschiedenis achter de rug. Door de eeuwen heen is het het decor geweest van strijd, van verbannen liefde en koninklijk leven.

Graafs Museum

n het sfeervolle vestingstadje aan de Maas, Grave, is een mooi museum te vinden dat de geschiedenis van Grave vertelt.

Museum Jan Cunen

Museum met een collectie te verdelen in drie pijlers: 19e- en vroeg-20e-eeuwse kunst, hedendaagse kunst en het Verhaal van Oss.

Museum Krona

Museum Krona ligt in een groene enclave aan de rand van Uden. Leuk om op de fiets naar toe te gaan, dwars door de Maashorst.

Afrika Museum

Het Afrika Museum in Berg en Dal (nabij Nijmegen) is gewijd aan kunst uit en culturen van het continent Afrika.

Openlucht Museum

Het Nederlands Openluchtmuseum is zo’n 44 hectare groot en staat vol met allerlei authentieke en bijzondere gebouwen. Ieder gebouw heeft zijn eigen boeiende geschiedenis en interessante verhaal.

Philips Museum

Het Philips Museum ligt in het hart van Eindhoven, op de historische locatie waar Gerard Philips in 1891 begon. Bezoek het oude fabriekje waar de eerste gloeilamp werd ontwikkeld.

Stadswandeling met gids door Historisch vestingstadje Grave

ONTDEK HISTORISCH GRAVE MET EEN STADSGIDS Grave is de meest belegerde vestingstad van Nederland. De sporen van de veldslagen die zijn gevoerd in en rond…

Evenementen in bruisend Bourgondisch Brabant

Ook in onze bruisend Bourgondisch Brabant is van álles te beleven. Een overzicht van actuele activiteiten vind je op de evenementenkalender van Visit Brabant.

Sterrenwacht Halley

Dit bijzondere instrument bevindt zich in een kleine, ronde ruimte. Deze ruimte heeft een koepelvormig plafond voor de meest natuurlijke manier van beeldprojectie.

Nationaal Speelgoedmuseum Spelebos

Beleef het spelen van toen weer op een nieuwe eigentijdse manier bij Museum Spelebos. Verspreid over het museum vind je verschillende spellen die je zelf uit kunt proberen.

Natuurcentrum de Maashorst

De Maashorst is gevestigd in een oude boerderij in het gehucht Slabroek, gelegen in Natuurgebied De Maashorst.

Natuurgebied
De Maashorst

Provinciaal Landschap De Maashorst is het grootste natuurgebied van Noord-Brabant. Een gebied bestaande uit een prachtige natuurkern, met bossen en heidevelden, stuifduinen, vennen en oude dreven.

90 plaatsen
13 hectare

We zijn helemaal van de kaart
Klik op de kaart en ontdek je mooiste plek!

Beschikbaar & boek