Vestigingssteden Grave, Megen & Ravenstein

In de omgeving van Hartje Groen zijn de leuke dorpen Grave, Megen en Ravenstein te vinden. Oude vestigingssteden die je op je fiets of met de auto kunt bezoeken. Wandel door de oude straatjes over de kinderkopjes en beleef de geschiedenis.

Megen

Het karakteristieke vestingstadje ligt op nog geen 15 km fietsen van Hartje Groen. Megen is een must visit voor iedereen met een interesse in religieus erfgoed. Met nog twee kloosters in functie vind je in Megen veel monumentale gebouwen met sfeervolle pleintjes, mooie tuintjes en “Leuke en vriendelijke restaurantjes”. Niet voor niets zijn diverse kunstenaars neergestreken in de oude stadskern (met beschermd stadsgezicht).
Op zoek naar historie, erfgoed en cultuur? Boek een stadswandeling door Megen en kom in de gezellige en gemoedelijke sfeer niet alleen helemaal tot rust, maar ontdek ook waar ooit de leider van de Bende van Oss werd opgesloten…

Visit Brabant – Megen

 

Ravenstein

Geïnteresseerd in cultuurhistorisch erfgoed in combinatie met actieve gezelligheid? Vanaf Hartje Groen fiets je in minder dan een half uurtje naar vestingstad Ravenstein. Ooit een rooms-katholieke vrijstaat aan de Maas, inmiddels één van de pareltjes langs de Maas. Tijdens een stadswandeling (met of zonder gids) ontdek je de interessante, historische bezienswaardigheden die Ravenstein biedt. Denk aan de hoogste molen van Noord-Brabant, een prachtige stadstuin mét museum, of het oudste vestingwerk uit steen en aarde van Nederland.

Visit Brabant – Ravenstein

 

Grave

Vestingstad Grave is zó vaak veroverd en belegerd dat het een klein wonder is dat er nog zoveel moois van over is. Na iedere oorlog krabbelde Grave weer op en kwamen de authentieke straatjes opnieuw tot leven, omringd door eeuwenoud militair erfgoed zoals het Arsenaal en De Hampoort. De Gravenaren willen die historie, de schoonheid van Grave en ook de Brabantse gezelligheid graag delen.  Daarom heeft een werkgroep van de Stichting Vestingstad Grave de afgelopen maanden de nieuwe app ‘Vestingstad Grave’ samengesteld, die nu gratis beschikbaar is in de App Store van Apple en in Google Play. Vanaf Hartje Groen fiets je er in een half uurtje naar toe.

Visit Brabant – Grave

90 plaatsen
13 hectare

We zijn helemaal van de kaart
Klik op de kaart en ontdek je mooiste plek!

Beschikbaar & boek