Openlucht Museum – Arnhem

Het Nederlands Openluchtmuseum is zo’n 44 hectare groot en staat vol met allerlei authentieke en bijzondere gebouwen. Ieder gebouw heeft zijn eigen boeiende geschiedenis en interessante verhaal.

Historische gebouwen uit heel Nederland

In het museumpark vind je zo’n 100 museale gebouwen, boerderijen en molens. Je kunt ze van buiten én van binnen bekijken! Op die manier komt de geschiedenis dichterbij en kun je het verleden opnieuw beleven.

Tuinen

Om en tussen de gebouwen in het Openluchtmuseum vind je verschillende tuinen. Je komt er oude cultuurgewassen tegen, vergeten groenten, geneeskrachtige planten, teveel om op te noemen. Deze tuinen, en de museale gebouwen, liggen in een uitgestrekt, groen museumpark.

De Canontentoonstelling, goede slecht weer optie!

Het Nederlands Openluchtmuseum biedt sinds 2017 een binnenmuseum met een tentoonstelling over de Canon van Nederland. Spectaculaire ‘filmsets’ die in elkaar overlopen vertellen verhalen uit de Canon verdeeld over 10 achtereenvolgende tijdvakken. Je staat oog in oog met historische personages uit elk tijdvak. Je leert hen en hun wereld kennen via spellen, animaties en films. En uiteraard via hun voorwerpen als het overgeleverde bewijsmateriaal voor hun verhalen. Het ontstaan van Nederland, de bevolking, het klimaat en de geografie komen aan bod in de filmzaal. En in de laatste zaal kun je de complete Canon bevragen op een 18 meter breed aanraakscherm.

Hoeferlaan 4, 6816 SG, Arnhem (50,8 km)

+31 (0) 26-3576111

https://www.openluchtmuseum.nl/

90 plaatsen
13 hectare

We zijn helemaal van de kaart
Klik op de kaart en ontdek je mooiste plek!

Beschikbaar & boek