Design Museum – Den Bosch

Al sinds de jaren ‘80 presenteerde Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch design en vormgeving in bijzondere en succesvolle exposities. Het museum bouwde een unieke keramiek- en sieradencollectie op en schonk doorlopend ruim aandacht aan de toegepaste kunsten: Dutch designers als Bart Hess, Wieki Somers, Maarten Baas en Scholten & Baijings, maar ook internationale vormgevers als Ettore Sottsass, toonden hier hun werk.

In 2018 heeft men gekozen voor een naam die beter past bij dat profiel: Design Museum Den Bosch. Zodat publiek weet wat het kan verwachten. En helder is dat design het hart vormt van dit museum.

En meer. Design Museum Den Bosch kijkt namelijk verder, voorbij de ontwerpen.  Het museum toont ook de invloed van design op ons dagelijks leven, vertelt het verhaal erachter. Ze belichten de culturele betekenis en de rol van vormgeving in de geschiedenis, nu en in de toekomst.

Wij bezochten de bijzondere (tijdelijke) tentoonstelling Nazi Design en we aten in het historische aangrenzende pand wat voorheen het provinciehuis van Brabant was.

De Mortel 4, 5211 HV, ‘S HERTOGENBOSCH (29 km)

073 – 6273680

https://designmuseum.nl/

90 plaatsen
13 hectare

We zijn helemaal van de kaart
Klik op de kaart en ontdek je mooiste plek!

Beschikbaar & boek