Kasteel Heeswijk –  Hét Kasteel van Brabant

Beleef de duizendjarige geschiedenis van het kasteel: beklim de torens, ontdek de rijke kasteelzalen en geniet van de kasteeltuin.

Het Kasteel van Brabant bestaat bijna duizend jaar. De rijke geschiedenis van dit machtige monument kun je beleven in en rondom het kasteel. Prominent ligt Kasteel Heeswijk in het beekdal van de Aa nabij Den Bosch, indrukwekkend middelpunt van Landgoed Heeswijk. Vanaf hier bestuurden de heren van Heeswijk-Dinther hun domein. De laatste eigenaren, de baronnen Van den Bogaerde van Terbrugge, waren verbonden aan het Koninklijk Huis. Nu is het kasteel een museum.

Rondleiding

Wil je leuke achtergrondverhalen en interessante weetjes horen, dan is een rondleiding door een ervaren gids of de audiotour ‘Kasteel Heeswijk spreekt’ een aanrader. Je kunt aansluiten bij de rondleiding op vastgestelde tijden. Het is ook mogelijk om een groepsrondleiding te reserveren met een gids exclusief voor een groep.

Nog een gouden tip!

Ga met de fluisterboot van de Kildonkse molen naar Kasteel Heeswijk. Reserveren gaat via de site van Kasteel Heeswijk. Dat is eventueel leuk te combineren met de Molenaars fietsroute.

Bereikbaarheid

Volg de toeristische borden Kasteel Heeswijk naar de gratis parkeerplaats aan de N279. Een wandeling over de historische laan brengt je naar de hoofdingang van het kasteel. Minder valide bezoekers kunnen zich via de intercom melden bij de slagboom, entree via de Gouverneursweg.

Kasteel 4
5473 VA Heeswijk-Dinther
0413 29 20 24

18 km met fiets of 21 km met auto

www.kasteelheeswijk.com

info@kasteelheeswijk.com

90 plaatsen
13 hectare

We zijn helemaal van de kaart
Klik op de kaart en ontdek je mooiste plek!

Beschikbaar & boek