Dagjes uit in de omgeving

In de omgeving van Hartje Groen is van alles te beleven. Natuurlijk wandel of fiets je zo de Maashorst in en hebben we Docus de Das als buurman. Maar voor jong en oud zijn er nog meer leuke uitstapjes in de omgeving.

Docus de Das avonturenpad

Het ‘Docus de Das Avonturenpad’ start direct tegenover De Boshut. De (klein)kinderen kunnen hier naar hartenlust klimmen, voelen en ontdekken.

Natuurgebied
De Maashorst

Provinciaal Landschap De Maashorst is het grootste natuurgebied van Noord-Brabant. Een gebied bestaande uit een prachtige natuurkern, met bossen en heidevelden, stuifduinen, vennen en oude dreven.

Natuurcentrum
de Maashorst

De Maashorst is gevestigd in een oude boerderij in het gehucht Slabroek, gelegen in Natuurgebied De Maashorst.

Toverland

Stap binnen in een betoverende wereld vol avontuur, shows en spectaculaire attracties. Slechts 3 kwartier rijden vanaf Hartje Groen! Laat je meenemen in de magie en geniet samen van een onbezorgd dagje uit.

Efteling

Laat je betoveren door de vele attracties, sprookjes en parkshows, midden in het groen. Zweef tussen trollen en elfjes in Droomvlucht en trek ten strijde tegen de draak in de dubbele houten racerachtbaan Joris en de Draak.

Dierenpark Bestzoo

Het dierenpark waar je nog echt die Brabantse gezelligheid ervaart! BestZOO is een knus dierenpark, waar je als bezoeker nog echt dicht bij de dieren kan komen en de dieren goed kan zien.

BillyBird Park Hemelrijk

Het recreatiepark voor jong en oud, waar iedereen 360 dagen per jaar Happy Together kan zijn. Het strandbad en de de vele binnen- en buitenattracties zorgen voor een onvergetelijk dagje uit!

Dierenpark ZieZOO

Dierenpark Zie-ZOO onderscheidt zich omdat het laat zien dat een dierentuin verschillende  maatschappelijke functies kan vervullen. De bescherming van de diersoorten en instandhouding van de biodiversiteit staat daarbij centraal.

Golfbad Oss

In het Golfbad Oss kunt u met het hele gezin een heerlijk dagje genieten. Voor de kleintjes zijn er de Berenbaden; voor de groteren de drie spectaculaire glijbanen en nog veel meer.

Nationaal Speelgoedmuseum Spelebos

Beleef het spelen van toen weer op een nieuwe eigentijdse manier bij Museum Spelebos. Verspreid over het museum vind je verschillende spellen die je zelf uit kunt proberen.

Sterrenwacht Halley

Dit bijzondere instrument bevindt zich in een kleine, ronde ruimte. Deze ruimte heeft een koepelvormig plafond voor de meest natuurlijke manier van beeldprojectie.

Tuinen van Appeltern

De Tuinen van Appeltern is hét tuininspiratie park van Nederland. Niet alleen bieden wij u interessante informatie over tuinieren, tuinaanleg en tuintrends, wij bieden u ook een gezellig dagje uit.

Evenementen in bruisend Bourgondisch Brabant

Ook in onze bruisend Bourgondisch Brabant is van álles te beleven. Een overzicht van actuele activiteiten vind je op de evenementenkalender van Visit Brabant.

Natuurspeelplaatsen in de buurt

Op deze (st)OERe plekken kan je heerlijk ravotten, klimmen en klauteren, hutten bouwen, met zand en water kliederen, fruit plukken en vies worden!

150 plaatsen
13 hectare

We zijn helemaal van de kaart
klik op de kaart en kies je stek

Beschikbaar & boek