Veelgestelde vragen Charme Camping

Algemene informatie

Is er wifi op Hartje Groen?

In De Boshut, De Kiet en huiskamer ’t Hart is gratis wifi beschikbaar. Het wachtwoord is: hartjegroen2017

Hoeveel gasten passen er op een kampeerplaats?

Er passen maximaal 6 personen op een kampeerplaats, waarvan maximaal 3 volwassenen.

Mogen wij onze hond meenemen?

Je hond is op Hartje Groen van harte welkom. Graag je viervoeter overal, óók op de kampeerplaats, aangelijnd houden en buiten de camping uitlaten. Kijk hier waar je fijn kan wandelen met de hond. Familiekampeerveld ‘Aan de Dreef’ is een weide zonder viervoeters!

In de volgende accommodaties zijn honden welkom:

 • ANNA Origin, Molinia, Ulex & Cytisus
 • Tiny Houses De Poelkikker, Kamsalamander & alle Tiny Houses bij De Kiet.

In de volgende accommodaties zijn geen honden welkom:

 • Tiny Houses De Das & De Taurus en de Bell-tenten
 • ANNA Quercus en ANNA Collection

Is er overal stroom?

Al onze elektra (16 ampère) werkt op de bekende CEE – campingstekkers op centraal geplaatste elektrakasten. Zorg dat je zelf een campingstekker met kabel of een adapter met verlengkabel meeneemt.

Is visite welkom op Hartje Groen?

Visite is overdag op Hartje Groen van harte welkom. We vragen een bijdrage van € 2 per persoon. Maximaal 5 personen kunnen op visite komen. We verwelkomen visite graag eerst even bij de receptie.

Hoe zit het met wettelijke aansprakelijkheid?

Charme camping Hartje Groen BV is niet aansprakelijk voor schade of letsel ontstaan als gevolg van het verblijf, of het stallen van eigendommen op het terrein, alsmede voor schade ondervonden door gebruik van de op dit terrein aanwezige faciliteiten. Op al onze diensten zijn de RECRON voorwaarden van toepassing.

Wat doet Hartje Groen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

Hartje Groen ondersteunt het fonds Stichting Nieuwe Natuur Maashorst & Het Docus de Das avonturenpad – Hartje Groen werkt samen met Carrousel Groen, Goed Zooo, IBN en Droom Beuningen, lokale initiatieven voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Hebben Processierupsen het gezellig op Hartje Groen?

Processie rupsen hebben het helemaal niet fijn bij ons. We hebben meer dan 60 nestkasten voor mezen hangen. Zij smullen van deze rupsen. Door een gerenommeerd boomverzorgingsbedrijf wordt de rest van de nesten herhaaldelijk op een biologische wijze verwijderd.

Kunnen we een (voor-) of (na-) seizoensplaats boeken?

Wij bieden geen seizoensplekken en ook geen plekken waar je je kampeermiddel ‘leeg’ kunt laten staan.
Natuurlijk ben je van harte welkom om voor een vakantie of weekend te komen kamperen.

Reserveren & tarieven

Hoe kan ik zien welke plaatsen er nog beschikbaar zijn?

Je kunt zelf eventueel online bekijken welke plaatsen er nog beschikbaar zijn. Wanneer je naar beschikbaar & boek gaat op onze website, kun je net doen alsof je een boeking gaat maken. Als je de stappen doorloopt komt de plattegrond in beeld waarop alle beschikbare plaatsen staan weergegeven. Zo kun je zelf bekijken wat er nog vrij is in een bepaalde periode. Op deze manier kun je ook een voorkeursplek aangeven. Je betaalt bij ons niets extra’s voor een voorkeursboeking.

LET OP! Niet alle dagen zijn los te boeken. 

Wat zit er bij het basistarief inbegrepen?

Het vermelde tarief op de site is de prijs per nacht o.b.v. 2 personen, één kampeermiddel, elektra 16 ampère en de auto op de parkeerplaats. Verder is het inclusief: onbeperkt gebruik van warme douches, genieten in onze huiskamer ’t Hart & de Binnenpret (in de schoolvakanties organiseren we daar activiteiten voor de kinderen) én een glimlach van onze medewerkers.

 • Exclusief: gemeentelijke heffingen á € 1,50 per persoon per nacht.

Wat zijn de betalingstermijnen?

We kunnen de reservering definitief maken als binnen één week na reservering de eerste helft van de betaling is voldaan.
We vragen je de tweede helft twee weken vóór aankomst te voldoen. Gebruik daarvoor de betaallink in de reservering, super handig! Mocht jullie verblijf al binnen 2 weken zijn dan vragen we jullie alvast het volledige bedrag te betalen. 

Annuleren

We raden je aan om bij je eigen verzekeraar een annuleringsverzekering af te sluiten mocht de reis onverhoopt niet door kunnen gaan of als je je vakantie vroegtijdig af moet breken.  Wij hanteren de annuleringsvoorwaarden van de Recron, de branche-organisatie van de recreatie. Bij annulering betaalt de gast een vergoeding aan de ondernemer. Deze bedraagt:

 • Meer dan 3 maanden voor de ingangsdatum 15% van de overeengekomen prijs
 • Binnen 2 tot 3 maanden voor de ingangsdatum 50% van de overeengekomen prijs
 • Binnen 2 tot 1 maand voor de ingangsdatum 75% van de overeengekomen prijs
 • Binnen één maand voor de ingangsdatum 90% van de overeengekomen prijs
 • Op de dag van de ingangsdatum 100% van de overeengekomen prijs
 • Bij het vroegtijdig afbreken van je vakantie na de ingangsdatum 100% van de overeengekomen prijs 

Ik ben nog geen 21, mag ik zelfstandig komen kamperen?

 

Hartje Groen is een gezinscamping, gasten onder 21 jaar dienen altijd onder begeleiding te zijn van een persoon van minimaal 28 jaar.

Groepskamperen, kan dat?

HARTJE GROEN – WEG VAN DE MASSA!

Om nóg meer rust en ruimte te waarborgen voor jullie als gasten willen we aan groepskampeerders vragen om een andere camping in de natuur uit te kiezen.

Ook bij accommodatie De Kiet verhuren we de Tiny Houses niet meer aan groepen maar uitsluitend los volgens de hostelformule.

Je kunt bij ons sinds 2021 samen met maximaal 1 ander gezin komen kamperen.

Het is uitsluitend mogelijk om online een reservering te maken. Voor twee plekken naast elkaar maak je twee aparte reserveringen en kies je online twee beschikbare plekken naast elkaar.

Zo kunnen jullie nóg meer genieten van het natuurkamperen midden in de Maashorst.

Wat houdt het HePi-arrangement in?

Wij bieden voor kampeerders louter een combinatie van Hemelvaart mét Pinksteren aan. Dit noemen wij het He-Pi-arrangement. Er kan dus géén los Hemelvaartsweekend of een los Pinksterweekend geboekt worden. Het kampeermiddel mag in de tussenliggende week gratis blijven staan bij leegstand. We rekenen natuurlijk geen gemeentelijke heffingen voor de nachten leegstand. Mocht je toch willen verblijven dan rekenen we per nacht een gereduceerd tarief, ook de gemeentelijke heffing wordt dan doorberekend. Je leest er alles over op onze tarievenpagina
In de accommodaties is het wel mogelijk om alleen het Hemelvaarts- of Pinksterweekend te verblijven.

Wat houdt het weekendarrangement buiten schoolvakanties in?

In de weekenden buiten de schoolvakanties kun je uitsluitend vanaf vrijdag 13.30 tot zondag 16.00 reserveren. Lekker lang genieten dus! Mocht je pas op zaterdagochtend willen arriveren dan is de kampeerplaats al vroeg voor je vrij.

Welke plekken zijn de Charme kampeerplaatsen nabij het water?

Bremweide: 29, 30, 32

Wijst 1, 2, 3, 4, 5

Kiet 1, 2, 3, 4

Wat houdt de Charme kampeerplaats met Kas in?

Op Bremweide 31 staat een glazen kas op de kampeerplaats. Deze is ingericht als loungeplek met een zithoekje en een tafel met krukken. Je kampeermiddel plaats je er naast of er achter. Zo heb je een heerlijk plek om te vertoeven.

Wanneer kan ik inchecken en uitchecken?

Kan ik alle dagen arriveren?

In de meivakantie zijn de wisseldagen voor de kampeerplekken, Bell Tenten en de Tiny Houses op vrijdag en maandag. 

In de zomervakantie zijn de wisseldagen voor de Tiny Houses op maandag en vrijdag. Voor de Bell Tenten op zaterdag. En de de campingplekken op vrijdag.

Tijdens Hartje Winter (tot Pasen):

 • Op de camping kun je elke dag van de week arriveren
 • Voor onze accommodaties gelden de maandag, woensdag en vrijdag als wisseldagen (op deze dagen kun je dus arriveren en vertrekken). Op zondag kun je ook vertrekken.

Inchecken kampeerplaatsen

Op de kampeerplaatsen zijn jullie vanaf 13.30 van harte welkom. We verwelkomen jullie graag bij de receptie bij de ingang van de camping. Aankomst op zondag: de kampeerplaats is vanaf 16.00 beschikbaar. Jullie kunnen eerder arriveren om alvast op de camping te recreëren; even wandelen, lekker picknicken of zwemmen. Zodra de plek vrij is kunnen jullie gaan installeren. We bekijken ter plekke de mogelijkheden. Kom daarvoor eerst even bij de receptie.

Uitchecken kampeerplaatsen

 

 • Schoolvakanties: We vragen je om op je vertrekdag om 12.00u plaats te maken voor de grasmaaier en de volgende gasten.
 • Weekenden: Jullie kunnen op zondag tot 16.00u blijven genieten.
 • Arrangementen Pasen, Hemelvaart en Pinksteren; Jullie kunnen op je vertrekdag tot 16.00 uur blijven genieten! 

Kunnen we ook eerder arriveren op een kampeerplaats dan de inchecktijd op de bevestiging?

In het voor- en naseizoen is het op een kampeerplaats, na overleg, eventueel mogelijk om eerder te arriveren. Het beste kun je hier van te voren even contact over opnemen met de receptie. Tijdens de schoolvakanties kun je ook eerder komen, maar nog niet naar je kampeerplek. Je kunt wel bijvoorbeeld al lekker wandelen of fietsen door de Maashorst en heerlijk lunchen in De Boshut. Je bagage laat je even in de auto achter of kun je, indien je met de fiets of te voet bent, bij ons stallen.

Inchecken accommodaties

In de accommodatie(s) zijn jullie vanaf 15.00 van harte welkom. 

 

Uitchecken accommodaties

We vragen je om op je vertrekdag om 11.00 plaats te maken voor de schoonmaak en de volgende gasten.


Kunnen we ook eerder arriveren in een accommodatie dan de inchecktijd op de bevestiging?

In het voor- en naseizoen is het in een accommodatie, na overleg, eventueel mogelijk om eerder te arriveren. Het beste kun je hier van te voren even contact over opnemen met de receptie. Tijdens de schoolvakanties kun je ook eerder komen maar nog niet naar je accommodatie. Je kunt wel bijvoorbeeld al lekker wandelen of fietsen door de Maashorst en heerlijk lunchen in onze Boshut. Je bagage laat je even in de auto achter of kun je, indien je met de fiets of te voet bent, bij ons stallen.

Kunnen we na het uitchecken nog gebruik maken van de faciliteiten?

Jullie kunnen als jullie kampeerplekje/accommodatie leeg is nog op de camping recreëren; even wandelen, lekker picknicken of zwemmen.

Kan ik ook arriveren na 17:00?

Ja, geen probleem. Het zou fijn zijn als je voor 17.00 even contact met ons opneemt dan houden we daar rekening mee. Bij receptie bij de ingang van de camping hangt ook een telefoonnummer waar we altijd op bereikbaar zijn.

Tijdens het verblijf

Heb je een logé tijdens je verblijf?

Logees zijn van harte welkom.

We vragen hier uiteraard een tarief voor. Bij de receptie kunnen we de logé toevoegen aan jullie reservering.

Per kampeerplek zijn maximaal 3 volwassen welkom en in totaal maximaal 6 personen. Zo zorgen we er voor dat iedereen voldoende ruimte heeft!

Volwassenen €10 p.n.
Kinderen €5,50 p.n.

Per persoon komt er nog €1,50 p.p.p.n. aan gemeentelijke heffingen bij. 

Mogen we barbecueën en fikkie stoken?

Barbecueën is toegestaan mits de barbecue minimaal 30 centimeter van de grond staat. Houden jullie er ook een emmer zand of water bij in de buurt, mocht er iets mis gaan? Vuurkorven/open vuren zijn op last van de brandweer niet toegestaan bij de kampeerplekken. Op de Moesweide, de Bremweide en bij De Kiet hebben we centrale kampvuurplekken (per avond brengen we een mand gratis hout. Daarna kun je tegen betaling bij de receptie meer hout halen). Bij langdurige droogte is het mogelijk dat we op last van de brandweer geen kampvuur mogen maken. Dit wordt dan aangegeven.

Tijdens Hartje Winter is stoken op je kampeerplek wel toegestaan. Hout is bij ons te koop en een vuurschaal kun je huren. Je mag ook gebruik maken van onze centrale vuurplekken. 

Kunnen we met de auto het terrein op?

Autovrij, iedereen blij! Bij aankomst en voor vertrek kun je met de auto op het terrein naar je kampeerplek rijden. Na het installeren graag je auto parkeren op één van de centrale parkeerplaatsen. Boodschappen gedaan? Onze bagage- en boodschappenkarretjes staan klaar bij de parkeerplaatsen. Zo blijft het autovrij op de camping.

Mag ik een partytent plaatsen?

Wij zijn gek op tenten maar niet op partytenten, ze ontsieren het natuurlijke landschap van Hartje Groen. Heb je een creatieve, alternatieve oplossing voor een voortent? Overleg dan vooraf even met ons.

Mag ik een bijzettentje plaatsen naast mijn kampeermiddel?

Per kampeerplek mag er een slaaptentje van maximaal 1,50 meter hoog geplaatst worden (we vragen hier een extra tarief voor).

Faciliteiten

Kunnen we ook onze was doen tijdens ons verblijf?

Jazeker! In het grote sanitair gebouw vind je een wasmachine en een droogautomaat. Voor beide heb je muntjes nodig die verkrijgbaar zijn bij de receptie. Zeeppoeder wordt bij aankoop van het muntje bijgeleverd.

Kunnen we linnengoed huren?

Je kunt linnengoed bij ons huren voor € 10,00 eenpersoons en €12,50 tweepersoons

Kan ik ook fietsen huren bij jullie?

Wij hebben een groot hart voor fietsers! Bij de receptie kun je fietsen en mountainbikes huren. Je kunt bij De Boshut E-bikes gratis opladen. 

Hebben jullie fiets- en wandelroutes?

In De Boshut en bij de receptie ligt een map met routes die je mag lenen. Op deze website hebben we ook mooie routes verzameld. Bekijk onze wandel- en fietsroutes.

Kan ik ook zwemmen bij jullie?

Het ven midden op Hartje Groen is gecontroleerd natuurwater, er is géén toezicht. Volgens de richtlijnen van de provincie en het Waterschap worden er periodiek watermonsters genomen. Op het bord bij het zwemven lees je er meer over. Zwemmen is op eigen risico. Het water kan de zwemkleding enig zins verkleuren. De buitendouche is geplaatst om lekker af te douchen na een duik. Honden mogen zwemmen in het ven vooraan bij de vlinderidylle.

Kan ik ook gasflessen kopen of vullen bij jullie?

Gasflessen kun je vullen en nieuw kopen bij gashandel Willemsen, Galliërsweg 43d. Telefoon: 06 54 65 07 15

Hebben jullie een slecht weer faciliteit?

Jazeker: onze gezellige huiskamer voor kampeerders: ‘t Hart. Hier kun je bij wat guurder weer lekker binnen een spelletje spelen. Of bij de kachel en de open haard een boek lezen uit onze royale bibliotheek-kast. Er staat koffie en thee klaar. Natuurlijk kun je ook je eigen drankje hier mee naar toe nemen.

Welke kinderfaciliteiten hebben jullie?

Voor onze allerjongste gasten zijn diverse faciliteiten aanwezig. In het wc-huisje van De Boshut, het grote sanitairgebouw en ’t Hart zijn babyverschoonstations aanwezig en in het grote sanitairgebouw zijn speciale babywaskuipjes.

In juni hebben we baby- en peuterweken met speciale activiteiten voor onze jongste gasten.

Worden er kinderactiviteiten georganiseerd?

Verspreid over Hartje Groen vind je diverse speelplekken. Bij wat slechter weer kunnen de kinderen naar hartenlust spelen of knutselen in ‘De Binnenpret’. Tijdens de mei- en zomervakantie verzorgt ons vertierteam hier dagelijks leuke binnen- en buitenactiviteiten gericht op natuurbeleving, spel en creativiteit. Op het bord bij de Binnenpret lees je wat er wordt georganiseerd.

In de herfst,- kerst,- en krokusvakantie worden er drie keer per week kinderactiviteiten georganiseerd.

DOCUS DE DAS

Het ‘Docus de Das Avonturenpad’ start direct tegenover De Boshut. De (klein)kinderen kunnen hier naar hartenlust rennen, klimmen, voelen en ontdekken. Bovendien zijn er bij de receptie speciaal ontwikkelde natuur ontdekkarren te huur met spelletjes en materialen waarmee je nóg meer kunt ontdekken in het speelbos van Docus. De opbrengst hiervan gaat naar het Maashorst Natuurfonds.

Check hier alle leuke kinderuitjes!

Hebben jullie een broodjes service?

Iedere morgen (ook in het laagseizoen!) hebben we heerlijke, vers gebakken broodjes. Je kunt je bestelling elke dag noteren op de intekenlijst in de receptie. De volgende ochtend liggen ze warm, vers gebakken, op je te wachten.

Hebben jullie een eetgelegenheid?

Je kunt in De Boshut elke dag genieten van heel veel lekkers in authentieke sfeer. Gewandeld of gefietst? Klos maar binnen met je zandschoenen. Een lekkere lunch of een royale borrelplank met streekproducten. Robuuste koffies met kei lekker gebak. Pure thee, tientallen frisse biertjes en mooie wijnen. Joepie lekker soepie of als je worst lust: échte Brabantse worstenbroodjes. Super fruitige ijsjes. Jummie jummie!

We organiseren ook heel regelmatig table ‘d hôtes avonden in ons Bourgondisch Brabantse Buiten Brasserie. Bekijk hiervoor de actuele agenda.

Bekijk de veelgestelde vragen van De Boshut

90 plaatsen
13 hectare

We zijn helemaal van de kaart
Klik op de kaart en ontdek je mooiste plek!

Beschikbaar & boek