Veelgestelde vragen Charme Camping

Algemene informatie

Is er wifi op Hartje Groen?

In De Boshut, De Kiet en huiskamer ’t Hart is gratis wifi beschikbaar. Het wachtwoord is: hartjegroen2017

Mogen wij onze hond meenemen?

Je hond of kat is op Hartje Groen van harte welkom. Graag je viervoeter overal, óók op de kampeerplaats, aangelijnd houden en buiten de camping uitlaten. Kijk hier waar je fijn kan wandelen met de hond. Familiekampeerveld ‘Aan de Dreef’ is een weide zonder viervoeters!

Is er overal stroom?

Al onze elektra (6 ampère) werkt op de bekende CEE – campingstekkers op centraal geplaatste elektrakasten. Zorg dat je zelf een campingstekker met kabel of een adapter met verlengkabel meeneemt. In het Holenbergbos zeker 25 meter!

Is visite welkom op Hartje Groen?

Visite is overdag op Hartje Groen van harte welkom. We vragen een bijdrage van € 2,- per persoon. Meer dan 5 personen graag even in overleg.  We verwelkomen visite graag eerst even in De Boshut.

UPDATE:  Zolang de Corona Maatregelen van kracht zijn is visite tijdelijk NIET toegestaan.

Helaas kunnen we visite die geen kampeer reservering hebben niet toelaten. Het wordt dan te druk en de 1,5 meter kunnen we dan niet meer waarborgen.

Graag bied ik je een paar alternatieven om het toch gezellig te kunnen hebben met elkaar:

 • Net buiten de camping ligt het Docus Das Avonturenpad. Daar is een mooie picknickweide met picknickbanken.
 • Het terras van onze Boshut is open. We hebben daar uiteraard koffie en ook heerlijk gebak.
 • Theehuis de Hooimijt, op ongeveer 300 meter afstand van de camping.
 • Familierestaurant Charlies, ongeveer 1,5 km van de camping met binnen- en buiten speelmogelijkheden.

Hoe zit het met wettelijke aansprakelijkheid?

Charme camping Hartje Groen BV is niet aansprakelijk voor schade of letsel ontstaan als gevolg van het verblijf, of het stallen van eigendommen op het terrein, alsmede voor schade ondervonden door gebruik van de op dit terrein aanwezige faciliteiten. Op al onze diensten zijn de RECRON voorwaarden van toepassing.

Wat doet Hartje Groen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

Hartje Groen ondersteunt het fonds Stichting Nieuwe Natuur Maashorst & Het Docus de Das avonturenpad – Hartje Groen werkt samen met Carrousel Groen, Goed Zooo en Droom Beuningen, lokale initiatieven voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Reserveren

Hoe kan ik zien welke plaatsen er nog beschikbaar zijn?

Op onze tarievenpagina staat een overzichtelijk schema, de algemene informatie en onze tarieven. 

Je kunt online heel gemakkelijk zelf een reservering maken bij Zoek en Boek. Na het invullen van de periode die je zou willen komen, komt een matrix in beeld met beschikbare opties. Vervolgens kun je op de plattegrond een kampeerplaats of een accommodatie naar wens uitkiezen.

In de schoolvakanties (hoogseizoen) hanteren we vaste aankomst- en vertrekdagen op maandagen en vrijdagen. Op de tussenliggende dagen weigert het systeem.

Wat zijn de betalingstermijnen?

We kunnen de reservering definitief maken als binnen één week na reservering de eerste helft van de betaling is voldaan.
We vragen je de tweede helft twee weken vóór aankomst te voldoen. Gebruik daarvoor de betaallink in de reservering, super handig! Mocht jullie verblijf al binnen 2 weken zijn dan vragen we jullie alvast het volledige bedrag te betalen. 

Annuleren

We raden je aan om bij je eigen verzekeraar een annuleringsverzekering af te sluiten mocht de reis onverhoopt niet door kunnen gaan of als je je vakantie vroegtijdig af moet breken.  Wij hanteren de annuleringsvoorwaarden van de Recron, de branche-organisatie van de recreatie. Bij annulering betaalt de gast een vergoeding aan de ondernemer. Deze bedraagt:

 • Meer dan 3 maanden voor de ingangsdatum 15% van de overeengekomen prijs
 • Binnen 2 tot 3 maanden voor de ingangsdatum 50% van de overeengekomen prijs
 • Binnen 2 tot 1 maand voor de ingangsdatum 75% van de overeengekomen prijs
 • Binnen één maand voor de ingangsdatum 90% van de overeengekomen prijs
 • Op de dag van de ingangsdatum 100% van de overeengekomen prijs
 • Bij het vroegtijdig afbreken van je vakantie na de ingangsdatum 100% van de overeengekomen prijs 

Wanneer kan ik inchecken en uitchecken?

Inchecken kampeerplaatsen

Op de kampeerplaatsen zijn jullie vanaf 13.30 van harte welkom. We verwelkomen jullie graag in De Boshut, dat is onze receptie en horeca bij de ingang van de camping.

Aankomst op zondag: de kampeerplaats is vanaf 17.00 beschikbaar. Mochten jullie eerder willen arriveren, informeer een paar dagen van te voren even naar de mogelijkheden. 

Uitchecken kampeerplaatsen

 • Schoolvakanties: We vragen je om op je vertrekdag om 12.00 plaats te maken voor de grasmaaier en de volgende gasten.

 • Weekenden: Jullie kunnen op zondag tot 17.00 blijven genieten.

 • HePi-arrangement (woensdag 20 mei – maandag 1 juni) Jullie kunnen op maandag 2e Pinksterdag tot 17.00 blijven genieten! Mochten jullie in de tussenliggende dagen komen kamperen dan vragen we daar het laagseizoentarief voor.  

Kunnen we ook eerder arriveren op een kampeerplaats dan de inchecktijd op de bevestiging?

In het voor- en naseizoen is het op een kampeerplaats, na overleg, eventueel mogelijk om eerder te arriveren. Het beste kun je hier van te voren even contact over opnemen met de receptie. Tijdens de schoolvakanties kun je ook eerder komen, maar nog niet naar je kampeerplek. Je kunt wel bijvoorbeeld al lekker wandelen of fietsen door de Maashorst en heerlijk lunchen in onze Boshut. Je bagage laat je even in de auto achter of kun je, indien je met de fiets of te voet bent, bij ons stallen.

Inchecken accommodaties

In de accommodatie(s) zijn jullie vanaf 15.00 van harte welkom. We verwelkomen jullie graag in De Boshut, dat is onze receptie en horeca bij de ingang van de camping.

Aankomst op zondag: de accommodatie is vanaf 18.00 beschikbaar. Mochten jullie eerder willen arriveren, informeer een paar dagen van te voren even naar de mogelijkheden. 

Uitchecken accommodaties

 • Schoolvakanties: We vragen je om op je vertrekdag om 11.00 plaats te maken voor de schoonmaak en de volgende gasten.

 • Weekenden: Jullie kunnen op zondag tot 17.00 blijven genieten 

 • Paasarrangement: Jullie kunnen op 2e Paasdag tot 17.00 blijven genieten
 • 
Hemelvaart: Jullie kunnen op zondag tot 17.00 blijven genieten.
 • 
Pinksteren: Jullie kunnen op maandag 2e Pinksterdag tot 17.00 blijven genieten.

Kunnen we ook eerder arriveren in een accommodatie dan de inchecktijd op de bevestiging?

In het voor- en naseizoen is het in een accommodatie, na overleg, eventueel mogelijk om eerder te arriveren. Het beste kun je hier van te voren even contact over opnemen met de receptie. Tijdens de schoolvakanties kun je ook eerder komen maar nog niet naar je kampeerplek. Je kunt wel bijvoorbeeld al lekker wandelen of fietsen door de Maashorst en heerlijk lunchen in onze Boshut. Je bagage laat je even in de auto achter of kun je, indien je met de fiets of te voet bent, bij ons stallen.

Kunnen we na het uitchecken nog gebruik maken van de faciliteiten?

In het voor- en naseizoen is het, na overleg, mogelijk om nog gebruik te maken van de faciliteiten. Het beste kun je dan even De Boshut binnenlopen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. In het hoogseizoen is het echt de bedoeling dat je je aan de vertrektijd houdt.

Kan ik ook arriveren na 18:00?

Ja, geen probleem. Het zou fijn zijn als je voor 18.00 even contact met ons opneemt dan houden we daar rekening mee. Bij de ingang van De Boshut hangt ook een telefoonnummer waar we altijd op bereikbaar zijn.

Tijdens het verblijf

Heb je een logé tijdens je verblijf?

Logees zijn van harte welkom. Graag even aanmelden bij de Boshut. De kosten zijn €3,50 (kind) of €10,- (volwassene vanaf 18 jaar) per overnachting. (exclusief de wettelijke gemeentelijke heffingen) Per kampeerplek zijn maximaal 3 volwassen welkom en in totaal maximaal 6 personen. Zo zorgen we er voor dat iedereen voldoende ruimte heeft!

Mogen we barbecueën en fikkie stoken?

Barbecueën is toegestaan mits de barbecue minimaal 30 centimeter van de grond staat. Houden jullie er ook een emmer zand of water bij in de buurt, mocht er iets mis gaan? Vuurkorven/open vuren zijn op last van de brandweer niet toegestaan bij de kampeerplekken. Op de Moesweide, de Bremweide en bij De Kiet hebben we centrale kampvuurplekken met gratis hout.

Kunnen we met de auto het terrein op?

Autovrij, iedereen blij! Bij aankomst en voor vertrek kun je met de auto op het terrein naar je kampeerplek rijden. Na het installeren graag je auto parkeren op één van de centrale parkeerplaatsen. Boodschappen gedaan? Onze bagage- en boodschappenkarretjes staan klaar bij de parkeerplaatsen. Zo blijft het autovrij op de camping.

Mag ik een partytent plaatsen?

Wij zijn gek op tenten maar niet op partytenten, ze ontsieren het natuurlijke landschap van Hartje Groen. Heb je een creatieve, alternatieve oplossing voor een voortent? Overleg dan vooraf even met ons.

Mag ik een bijzettentje plaatsen naast mijn kampeermiddel?

Er passen twee slaaptentjes van maximaal 1,50 meter hoog per plek (we vragen €2,50 per tent per nacht).

Faciliteiten

Kunnen we ook onze was doen tijdens ons verblijf?

Jazeker! In het grote sanitair gebouw vind je een wasmachine en een droogautomaat. Voor beiden heb je muntjes nodig die verkrijgbaar zijn in De Boshut. Zeeppoeder wordt bij aankoop van het wasmuntje bijgeleverd.

Kan ik ook fietsen huren bij jullie?

Wij hebben een groot hart voor fietsers! Bij De Boshut kun je deze huren. Je kunt hier ook je stalen ros met luchtdruk afspuiten en E-bikes kun je hier gratis opladen. Er hangt ook een ANWB rijwielhulpkist om je fiets te repareren. Het gebruik van deze kist is gratis. De sleutel hangt in De Boshut waar je ook meer informatie vindt over onze fietsverhuur.

Hebben jullie fiets- en wandelroutes?

In De Boshut vind je fiets- en wandelkaarten met knooppuntroutes in de directe omgeving. Ook staat er een bord met de fiets- én wandelknooppuntroutes vooraan bij De Boshut.

Kan ik ook zwemmen bij jullie?

Het ven midden op Hartje Groen is gecontroleerd natuurwater, er is géén toezicht. Volgens de richtlijnen van de provincie en het waterschap worden er periodiek watermonsters genomen. Op het bord bij het zwemven lees je er meer over. Zwemmen is op eigen risico. De buitendouche is geplaatst om lekker af te douchen na een duik. Honden mogen zwemmen in het ven vooraan bij de vlinderidylle.

Kan ik ook gasflessen kopen of vullen bij jullie?

Gasflessen kun je vullen en nieuw kopen bij gashandel Willemsen, Kerkstraat 117, Zeeland. Telefoon: 0486-461956

Hebben jullie een slecht weer faciliteit?

Jazeker: onze gezellige huiskamer voor kampeerders: ‘t Hart. Hier kun je bij wat guurder weer lekker binnen een spelletje spelen. Of bij de kachel en de open haard een boek lezen uit onze royale bibliotheek-kast. Er staat koffie en thee klaar. Natuurlijk kun je ook je eigen drankje hier mee naar toe nemen.

Welke kinderfaciliteiten hebben jullie?

Voor onze allerjongste gasten zijn diverse faciliteiten aanwezig. In het wc-huisje van De Boshut, het grote sanitairgebouw en ’t Hart zijn babyverschoonstations aanwezig en in het grote sanitairgebouw zijn speciale babywaskuipjes.

Worden er kinderactiviteiten georganiseerd?

Verspreid over Hartje Groen vind je diverse speelplekken. Bij wat slechter weer kunnen de kinderen naar hartelust spelen of knutselen in ‘De Binnenpret’. Tijdens het hoogseizoen verzorgt ons vertierteam hier dagelijks leuke binnen- en buitenactiviteiten gericht op natuurbeleving, spel en creativiteit. Op het bord bij de Binnenpret lees je wat er wordt georganiseerd.

Tegenover De Boshut vind je het Docus de Das Avonturenpad.

Hebben jullie een broodjes service?

Iedere morgen (ook in het laagseizoen!) hebben we heerlijke, vers gebakken broodjes. Je kunt je bestelling elke dag noteren op de intekenlijst in De Boshut. De volgende ochtend liggen ze warm, vers gebakken, op je te wachten.

Hebben jullie een eetgelegenheid?

Je kunt in De Boshut elke dag genieten van heel veel lekkers in authentieke sfeer. Gewandeld of gefietst? Klos maar binnen met je zandschoenen. Marloes en haar team zorgen voor een heerlijk ontbijtje, lekkere lunch of een royale borrelplank met streekproducten. Robuuste koffies met kei lekker gebak. Pure thee, tientallen frisse biertjes en mooie wijnen. Joepie lekker soepie of als je worst lust: échte Brabantse worstenbroodjes. Super fruitige ijsjes. Jummie jummie!

Bij De Boshut organiseren we regelmatig een table d’hôtes op bourgondisch Brabantse wijze. Eet gezellig met ons mee aan de lange tafel.

150 plaatsen
13 hectare

We zijn helemaal van de kaart
klik op de kaart en kies je stek

Beschikbaar & boek