Veelgestelde vragen Charme Camping

Algemene informatie

Is er wifi op Hartje Groen?

In De Boshut, De Kiet en huiskamer ’t Hart is gratis wifi beschikbaar. Het wachtwoord is: hartjegroen2017

Hoeveel gasten passen er op een kampeerplaats?

Er passen maximaal 6 personen op een kampeerplaats, waarvan maximaal 3 volwassenen.

Mogen wij onze hond meenemen?


Je hond is op Hartje Groen van harte welkom. Graag je viervoeter overal, óók op de kampeerplaats, aangelijnd houden en buiten de camping uitlaten. Kijk hier waar je fijn kan wandelen met de hond. Familiekampeerveld ‘Aan de Dreef’ is een weide zonder viervoeters! In de Tinyhouses De Das, De Taurus en ANNA mogen helaas geen honden komen. In alle andere accommodaties wel.

Is er overal stroom?

Al onze elektra (6 ampère) werkt op de bekende CEE – campingstekkers op centraal geplaatste elektrakasten. Zorg dat je zelf een campingstekker met kabel of een adapter met verlengkabel meeneemt. In het Holenbergbos zeker 25 meter!

Is visite welkom op Hartje Groen?

Visite is overdag op Hartje Groen van harte welkom. We vragen een bijdrage van € 2,- per persoon. Meer dan 5 personen graag even in overleg.  We verwelkomen visite graag eerst even bij de receptie.

Hoe zit het met wettelijke aansprakelijkheid?

Charme camping Hartje Groen BV is niet aansprakelijk voor schade of letsel ontstaan als gevolg van het verblijf, of het stallen van eigendommen op het terrein, alsmede voor schade ondervonden door gebruik van de op dit terrein aanwezige faciliteiten. Op al onze diensten zijn de RECRON voorwaarden van toepassing.

Wat doet Hartje Groen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

Hartje Groen ondersteunt het fonds Stichting Nieuwe Natuur Maashorst & Het Docus de Das avonturenpad – Hartje Groen werkt samen met Carrousel Groen, Goed Zooo en Droom Beuningen, lokale initiatieven voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Hebben Processierupsen het gezellig op Hartje Groen?

Processie rupsen hebben het helemaal niet fijn bij ons. We hebben meer dan 60 nestkasten voor mezen hangen. Zij smullen van deze rupsen. Door een gerenomeerd boomverzorgingsbedrijf wordt de rest van de nesten herhaaldelijk op een biologische wijze verwijderd.

Kunnen we een (voor-) of (na-) seizoensplaats boeken?

Wij bieden geen seizoensplekken en ook geen plekken waar je je kampeermiddel ‘leeg’ kunt laten staan.
Natuurlijk ben je van harte welkom om voor een vakantie of weekend te komen kamperen.

Reserveren & tarieven

Hoe kan ik zien welke plaatsen er nog beschikbaar zijn?

Je kunt zelf eventueel online bekijken welke plaatsen er nog beschikbaar zijn. Wanneer je naar beschikbaar & boek gaat op onze website, kun je net doen alsof je een boeking gaat maken. Als je de stappen doorloopt komt de plattegrond in beeld waarop alle beschikbare plaatsen staan weergegeven. Zo kun je zelf bekijken wat er nog vrij is in een bepaalde periode. Op deze manier kun je ook een voorkeursplek aangeven. Je betaalt bij ons niets extra’s voor een voorkeursboeking.

LET OP! Niet alle dagen zijn los te boeken. We hebben speciale weekend- en He-Pi-arrangementen. Kijk voor alle informatie eerst even op onze tarieven pagina.

Wat zit er bij het basistarief inbegrepen?

Het vermelde tarief op de site is de prijs per nacht o.b.v. 2 personen, één kampeermiddel, elektra 6 ampère en de auto op de parkeerplaats. Verder is het inclusief: onbeperkt gebruik van warme douches, genieten in onze huiskamer ’t Hart & de Binnenpret (in de schoolvakanties organiseren we daar activiteiten voor de kinderen) én een glimlach van onze medewerkers.

 • Exclusief: gemeentelijke heffingen á € 1,50 per persoon per nacht.

Wat zijn de betalingstermijnen?

We kunnen de reservering definitief maken als binnen één week na reservering de eerste helft van de betaling is voldaan.
We vragen je de tweede helft twee weken vóór aankomst te voldoen. Gebruik daarvoor de betaallink in de reservering, super handig! Mocht jullie verblijf al binnen 2 weken zijn dan vragen we jullie alvast het volledige bedrag te betalen. 

Annuleren

We raden je aan om bij je eigen verzekeraar een annuleringsverzekering af te sluiten mocht de reis onverhoopt niet door kunnen gaan of als je je vakantie vroegtijdig af moet breken.  Wij hanteren de annuleringsvoorwaarden van de Recron, de branche-organisatie van de recreatie. Bij annulering betaalt de gast een vergoeding aan de ondernemer. Deze bedraagt:

 • Meer dan 3 maanden voor de ingangsdatum 15% van de overeengekomen prijs
 • Binnen 2 tot 3 maanden voor de ingangsdatum 50% van de overeengekomen prijs
 • Binnen 2 tot 1 maand voor de ingangsdatum 75% van de overeengekomen prijs
 • Binnen één maand voor de ingangsdatum 90% van de overeengekomen prijs
 • Op de dag van de ingangsdatum 100% van de overeengekomen prijs
 • Bij het vroegtijdig afbreken van je vakantie na de ingangsdatum 100% van de overeengekomen prijs 

Ik ben nog geen 21, mag ik zelfstandig komen kamperen?

 

Hartje Groen is een gezinscamping, gasten onder 21 jaar dienen altijd onder begeleiding te zijn van een persoon van minimaal 28 jaar.

Groepskamperen, kan dat?

Gasten die willen kamperen met 3 gezinnen of meer die kunnen terecht op de Bremweide. We vragen groepen rekening te houden met de andere kampeerders zodat ze niet tot last zijn voor deze rustzoekers. Graag een gedempte toon na 22.00. 

Het is via de site niet mogelijk om een groepsboeking te maken. Hiervoor zou je een mail kunnen sturen naar reserveringen@hartjegroen.com

Wat houdt het HePi-arrangement in?

Wij bieden voor kampeerders louter een combinatie van Hemelvaart mét Pinksteren aan. Dit noemen wij het He-Pi-arrangement. Er kan dus géén los Hemelvaartsweekend of een los Pinksterweekend geboekt worden. Het kampeermiddel mag in de tussenliggende week gratis blijven staan bij leegstand. We rekenen natuurlijk geen gemeentelijke heffingen voor de nachten leegstand. Mocht je toch willen verblijven dan rekenen we per nacht het tarief van de Meivakantie, ook de gemeentelijke heffing wordt dan doorberekend.
In de accommodaties is het wel mogelijk om alleen het Hemelvaarts- of Pinksterweekend te boeken.

Wat houdt het weekendarrangement buiten schoolvakanties in?

In de weekenden buiten de schoolvakanties kun je uitsluitend vanaf vrijdag 13.30 tot zondag 16.00 reserveren. Lekker lang genieten dus! Mocht je pas op zaterdagochtend willen arriveren dan is de kampeerplaats al vroeg voor je vrij.

De Kiet en 6 losse Slaaphuisjes, hoe zit dat?

Een Kiethuisje ‘los’ huren tijdens de schoolvakanties Tijdens de mei- en zomervakantie zijn de zes huisjes bij De Kiet los te boeken. Je kiest een vier-persoons of zes-persoons slaaphuisje (in elk huisje staat één tweepersoons boxspringbed en één of twee stapelbedden). De riante huiskamer en keuken in het groepsgebouw gebruik je samen met de andere gasten evenals het sanitairgebouw bij de Kiet (Hostel-Formule).

Buiten de schoolvakanties is de Kiet te huur voor groepen. Je huurt dan het groepsgebouw én de 6 slaaphuisjes als complete set.

Welke plekken zijn de Charme kampeerplaatsen nabij het water?

Bremweide: 29, 30, 32, 36 en Wijst 1, 2, 3, 4, 5

Wat houdt de Charme kampeerplaats met Kas in?

Op Bremweide 31 staat een glazen kas op de kampeerplaats. Deze is ingericht als loungeplek met een zithoekje en een tafel met krukken. Je kampeermiddel plaats je er naast of er achter. Zo heb je een heerlijk plek om te vertoeven.

Annuleren m.b.t. Corona?

Als de overheid maatregelen oplegt waardoor de vakantie niet door kan gaan zoals we bij het reserveren tot overeenstemming zijn gekomen bieden wij onze gasten onderstaande keuze mogelijkheden. De basismaatregel om 1,5m afstand te houden valt hier niet onder. Dat voelt als het nieuwe ‘normaal’.

 • Een voucher die geldig is tot 1 maart 2023
 • De mogelijkheid de datum van het verblijf te verzetten

Dit bieden we dus alleen als de overheid maatregelen oplegt (m.u.v. de 1,5m) waardoor wij niet kunnen leveren wat we afgesproken hebben. Bij alle andere redenen hanteren we de reguliere annuleringsvoorwaarden. Mochten er vanuit de overheid maatregelen komen betreffende Corona dan moeten we anticiperen op de wetgeving die dan geldt om te vertoeven.

Wanneer kan ik inchecken en uitchecken?

Kan ik alle dagen arriveren?

In de schoolvakanties zijn de kampeerplekken en de accommodaties alleen te boeken voor:

 • Een heel weekend vrijdag tot maandag
 • Een midweek maandag tot vrijdag
 • Hele weken of veelvouden hiervan
 • Kortom; onze wisseldagen zijn maandagen en vrijdagen

Inchecken kampeerplaatsen

Op de kampeerplaatsen zijn jullie vanaf 13.30 van harte welkom. We verwelkomen jullie graag bij de receptie bij de ingang van de camping. Aankomst op zondag: de kampeerplaats is vanaf 16.00 beschikbaar. Jullie kunnen eerder arriveren om alvast op de camping te recreëren; even wandelen, lekker picknicken of zwemmen. Zodra de plek vrij is kunnen jullie gaan installeren. We bekijken ter plekke de mogelijkheden. Kom daarvoor eerst even bij de receptie.

Uitchecken kampeerplaatsen

 

 • Schoolvakanties: We vragen je om op je vertrekdag om 12.00u plaats te maken voor de grasmaaier en de volgende gasten.
 • Weekenden: Jullie kunnen op zondag tot 16.00u blijven genieten.
 • Arrangementen Pasen, Hemelvaart en Pinksteren; Jullie kunnen op je vertrekdag tot 16.00 uur blijven genieten! 

Kunnen we ook eerder arriveren op een kampeerplaats dan de inchecktijd op de bevestiging?

In het voor- en naseizoen is het op een kampeerplaats, na overleg, eventueel mogelijk om eerder te arriveren. Het beste kun je hier van te voren even contact over opnemen met de receptie. Tijdens de schoolvakanties kun je ook eerder komen, maar nog niet naar je kampeerplek. Je kunt wel bijvoorbeeld al lekker wandelen of fietsen door de Maashorst en heerlijk lunchen in onze Boshut. Je bagage laat je even in de auto achter of kun je, indien je met de fiets of te voet bent, bij ons stallen.

Inchecken accommodaties

In de accommodatie(s) zijn jullie vanaf 15.00 van harte welkom. 

Aankomst op zondag: de accommodatie is vanaf 18.00 beschikbaar. Jullie kunnen eerder arriveren om alvast op de camping te recreëren; even wandelen, lekker picknicken of zwemmen. Zodra de accommodatie vrij is kunnen jullie gaan installeren. We bekijken ter plekke de mogelijkheden. Kom daarvoor eerst even bij de receptie.

Uitchecken accommodaties

 • Schoolvakanties: We vragen je om op je vertrekdag om 11.00 plaats te maken voor de schoonmaak en de volgende gasten.

 • Weekenden: Jullie kunnen op zondag tot 16.00 blijven genieten 

 • Paasarrangement: Jullie kunnen op 2e Paasdag tot 16.00 blijven genieten
 • 
Hemelvaart: Jullie kunnen op zondag tot 16.00 blijven genieten.
 • 
Pinksteren: Jullie kunnen op maandag 2e Pinksterdag tot 16.00 blijven genieten.

Kunnen we ook eerder arriveren in een accommodatie dan de inchecktijd op de bevestiging?

In het voor- en naseizoen is het in een accommodatie, na overleg, eventueel mogelijk om eerder te arriveren. Het beste kun je hier van te voren even contact over opnemen met de receptie. Tijdens de schoolvakanties kun je ook eerder komen maar nog niet naar je accommodatie. Je kunt wel bijvoorbeeld al lekker wandelen of fietsen door de Maashorst en heerlijk lunchen in onze Boshut. Je bagage laat je even in de auto achter of kun je, indien je met de fiets of te voet bent, bij ons stallen.

Kunnen we na het uitchecken nog gebruik maken van de faciliteiten?

In het voor- en naseizoen is het, na overleg, mogelijk om nog gebruik te maken van de faciliteiten. Het beste kun je dan even bij de receptie komen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. In de schoolvakanties is het echt de bedoeling dat je je aan de vertrektijd houdt.

Kan ik ook arriveren na 18:00?

Ja, geen probleem. Het zou fijn zijn als je voor 18.00 even contact met ons opneemt dan houden we daar rekening mee. Bij receptie bij de ingang van de camping hangt ook een telefoonnummer waar we altijd op bereikbaar zijn.

Tijdens het verblijf

Heb je een logé tijdens je verblijf?

Logees zijn van harte welkom.

We vragen hier uiteraard een tarief voor. Bij de receptie kunnen we de logé toevoegen aan jullie reservering.

Per kampeerplek zijn maximaal 3 volwassen welkom en in totaal maximaal 6 personen. Zo zorgen we er voor dat iedereen voldoende ruimte heeft!

Mogen we barbecueën en fikkie stoken?

Barbecueën is toegestaan mits de barbecue minimaal 30 centimeter van de grond staat. Houden jullie er ook een emmer zand of water bij in de buurt, mocht er iets mis gaan? Vuurkorven/open vuren zijn op last van de brandweer niet toegestaan bij de kampeerplekken. Op de Moesweide, de Bremweide en bij De Kiet hebben we centrale kampvuurplekken met gratis hout.

Kunnen we met de auto het terrein op?

Autovrij, iedereen blij! Bij aankomst en voor vertrek kun je met de auto op het terrein naar je kampeerplek rijden. Na het installeren graag je auto parkeren op één van de centrale parkeerplaatsen. Boodschappen gedaan? Onze bagage- en boodschappenkarretjes staan klaar bij de parkeerplaatsen. Zo blijft het autovrij op de camping.

Mag ik een partytent plaatsen?

Wij zijn gek op tenten maar niet op partytenten, ze ontsieren het natuurlijke landschap van Hartje Groen. Heb je een creatieve, alternatieve oplossing voor een voortent? Overleg dan vooraf even met ons.

Mag ik een bijzettentje plaatsen naast mijn kampeermiddel?

Er passen twee slaaptentjes van maximaal 1,50 meter hoog per plek (we vragen hier een extra tarief voor).

Faciliteiten

Kunnen we ook onze was doen tijdens ons verblijf?

Jazeker! In het grote sanitair gebouw vind je een wasmachine en een droogautomaat. Voor beiden heb je muntjes nodig die verkrijgbaar zijn in De Boshut. Zeeppoeder wordt bij aankoop van het muntje bijgeleverd.

Kunnen we linnengoed huren?

Je kunt linnengoed bij ons huren voor €8,50 eenpersoons en €10,00 tweepersoons

Kan ik ook fietsen huren bij jullie?

Wij hebben een groot hart voor fietsers! Bij de receptie kun je deze huren. Je kunt hier ook je stalen ros met luchtdruk afspuiten en E-bikes kun je hier gratis opladen. Er hangt ook een ANWB rijwielhulpkist om je fiets te repareren. Het gebruik van deze kist is gratis. De sleutel hangt in De Boshut waar je ook meer informatie vindt over onze fietsverhuur. De sleutel hangt in De Boshut.

Hebben jullie fiets- en wandelroutes?

In De Boshut ligt een map met routes die je mag lenen. Op deze website hebben we ook mooie routes verzameld. Bekijk onze wandel- en fietsroutes.

Kan ik ook zwemmen bij jullie?

Het ven midden op Hartje Groen is gecontroleerd natuurwater, er is géén toezicht. Volgens de richtlijnen van de provincie en het Waterschap worden er periodiek watermonsters genomen. Op het bord bij het zwemven lees je er meer over. Zwemmen is op eigen risico. De buitendouche is geplaatst om lekker af te douchen na een duik. Honden mogen zwemmen in het ven vooraan bij de vlinderidylle.

Kan ik ook gasflessen kopen of vullen bij jullie?

Gasflessen kun je vullen en nieuw kopen bij gashandel Willemsen, Kerkstraat 117, Zeeland. Telefoon: 0486-461956

Hebben jullie een slecht weer faciliteit?

Jazeker: onze gezellige huiskamer voor kampeerders: ‘t Hart. Hier kun je bij wat guurder weer lekker binnen een spelletje spelen. Of bij de kachel en de open haard een boek lezen uit onze royale bibliotheek-kast. Er staat koffie en thee klaar. Natuurlijk kun je ook je eigen drankje hier mee naar toe nemen.

Welke kinderfaciliteiten hebben jullie?

Voor onze allerjongste gasten zijn diverse faciliteiten aanwezig. In het wc-huisje van De Boshut, het grote sanitairgebouw en ’t Hart zijn babyverschoonstations aanwezig en in het grote sanitairgebouw zijn speciale babywaskuipjes.

In de maanden juni en september hebben we baby- en peuterweken met speciale activiteiten voor onze jongste gasten.

Worden er kinderactiviteiten georganiseerd?

Verspreid over Hartje Groen vind je diverse speelplekken. Bij wat slechter weer kunnen de kinderen naar hartelust spelen of knutselen in ‘De Binnenpret’. Tijdens het hoogseizoen verzorgt ons vertierteam hier dagelijks leuke binnen- en buitenactiviteiten gericht op natuurbeleving, spel en creativiteit. Op het bord bij de Binnenpret lees je wat er wordt georganiseerd.

DOCUS DE DAS

Het ‘Docus de Das Avonturenpad’ start direct tegenover De Boshut. De (klein)kinderen kunnen hier naar hartenlustrennen, klimmen, voelen en ontdekken. Bovendien zijn er bij de Boshut speciaal ontwikkelde natuur ontdekkarren te huur met spelletjes en materialen waarmee je nóg meer kunt ontdekken in het speelbos van Docus. De opbrengst hiervan gaat naar het Maashorst Natuurfonds.

Check hier alle leuke kinderuitjes!

Hebben jullie een broodjes service?

Iedere morgen (ook in het laagseizoen!) hebben we heerlijke, vers gebakken broodjes. Je kunt je bestelling elke dag noteren op de intekenlijst in De Boshut. De volgende ochtend liggen ze warm, vers gebakken, op je te wachten.

Hebben jullie een eetgelegenheid?

Je kunt in De Boshut elke dag genieten van heel veel lekkers in authentieke sfeer. Gewandeld of gefietst? Klos maar binnen met je zandschoenen. Marloes en haar team zorgen voor een heerlijk ontbijtje, lekkere lunch of een royale borrelplank met streekproducten. Robuuste koffies met kei lekker gebak. Pure thee, tientallen frisse biertjes en mooie wijnen. Joepie lekker soepie of als je worst lust: échte Brabantse worstenbroodjes. Super fruitige ijsjes. Jummie jummie!

Bij De Boshut organiseren we regelmatig een table d’hôtes op bourgondisch Brabantse wijze. Eet gezellig met ons mee aan de lange tafel.

Bekijk de veelgestelde vragen van De Boshut

150 plaatsen
13 hectare

We zijn helemaal van de kaart
Klik op de kaart en ontdek je mooiste plek!

Beschikbaar & boek