Rolstoelvriendelijke paden rondom Hartje Groen

De Maashorst leent zich voor de mooiste wandelingen. Ook voor mindervaliden zijn er veel begaanbare paden, zodat iedereen van dit indrukwekkende gebied kan genieten.

Al deze routes zijn vanuit Hartje Groen te starten.

Groen: rondje Nieuwe Hoeve

Koffiehuisje in bijzondere hooimijt behorend bij zorgcentrum De Nieuwe Hoeve, onze buren. Er loopt een leuk wandelpad langs. Sla vanuit De Boshut rechtsaf en loop voorbij De Vlinderidylle aan de Udensedreef. Na het weiland aan je rechterhand sla je rechtsaf. Loop rechtdoor het terrein op dan vind je de hooimijt al snel!

Oranje: rondje Vlinderidylle

Charme camping Hartje Groen is in 2017 uitgebreid met 2 hectare nieuwe natuur. Onze charme camping is hierdoor helemaal midden in de natuur van de Maashorst komen liggen. De aanleg heeft in nauwe samenwerking plaatsgevonden met lokale biologen, natuurwetenschappers en de Vlinderstichting. Zo is één van de grootste vlinderidylles van Nederland ontstaan! Er is rekening gehouden met een goed leefgebied voor vogels zodat je, als je ’s morgens wakker wordt op Hartje Groen, de vogeltjes overal hoort fluiten. Kom je kijken welke bloemen bloeien in het voorjaar en welke vlinders dit jaar onze camping al komen bezoeken?

Sla bij De Boshut rechts af. Na het ven sla je rechtsaf de idylle op.

Paars: rondje Natuurbegraafplaats

Naast Hartje Groen & De Boshut ligt Natuurbegraafplaats Maashorst een schitterende omgeving om te wandelen. Na zonsopgang en voor zonsondergang ben je er altijd welkom. De paden zijn goed begaanbaar met een rolstoel.

Blauw: rondje Docus de Das

Het ‘Docus de Das Avonturenpad’ start direct tegenover De Boshut. De (klein)kinderen kunnen hier naar hartenlust klimmen, voelen en ontdekken. Bovendien staan er bij De Boshut speciaal ontwikkelde natuur ‘ontdek-karren’ klaar met spelletjes en materialen waarmee je nog meer kunt ontdekken in het speelbos van Docus.

 

 

Download een kaart met de routes

90 plaatsen
13 hectare

We zijn helemaal van de kaart
Klik op de kaart en ontdek je mooiste plek!

Beschikbaar & boek