Camping genomineerd bij ANWB camping van het jaar verkiezing 2022

Gasten stemmen Hartje Groen in top 3 mooiste charme camping

SCHAIJK-  De ANWB heeft de genomineerde campings voor de prestigieuze titel ANWB camping van het jaar bekend gemaakt. Hartje Groen is door haar gasten in de top 3 van de categorie charme campings gestemd. Charme campings zijn door de ANWB geselecteerde campings die uitblinken in ligging, uitstraling en gastvrijheid. ‘Ze hebben zeer ruime staanplaatsen op idyllische plekken. Stuk voor stuk zijn het gedroomde plekjes met veel aandacht van de campingbeheerder of -eigenaar voor de kampeerders’, aldus de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond.

Sfeer belangrijkste

De campings, in vier categorieën, zijn beoordeeld op negen aspecten. Door de weging van de aspecten wint niet automatisch de camping met de meeste stemmen, maar juist de camping die hoog scoort op een bepaald onderdeel. Voor de categorie de beste kleine camping vonden kiezers met name de ligging en de prijs-kwaliteitverhouding de belangrijkste aspecten. Bij het vaststellen van de fijnste gezinscamping speelde primair het aspect zwemmen een extra grote rol, gevolgd door sanitair en de prijs-kwaliteitverhouding. Voor de meest gewaardeerde huuraccommodatie waren de prijs-kwaliteitverhouding, de faciliteiten, hygiëne en de ligging van de huuraccommodatie van belang. En voor de mooiste charme camping speelde de sfeer de grootste rol bij het maken van de keuze. Daarna volgden prijs-kwaliteitverhouding en rust/natuur. 

Publieksverkiezing

Al sinds 1987 houdt ANWB de verkiezing Camping van het Jaar. Ooit werden campings deels door een publieksjury en een jury van professionals uit het kampeervak beoordeeld. Inmiddels is het een publieksverkiezing: de campings zijn voor 100 procent beoordeeld door de Nederlandse campinggast. Tijdens de afgelopen zomervakantie brachten bijna 26.000 campinggasten hun stem uit. Zowel kampeerders die met eigen kampeermiddel op vakantie gaan, als de camping liefhebbers die in huuraccommodaties verblijven, deelden hun enthousiasme voor de favoriete camping van hun keuze.

3 genomineerden

Hartje Groen, gelegen midden in het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant, De Maashorst, is genomineerd samen met Camping De Drie Provinciën in Drenthe en Camping Tamaring in de Achterhoek. ‘De awards zijn de kroon op het werk van de camping eigenaren en hun teams en een uitgelezen kans voor camping liefhebbers om hun favoriete camping in het zonnetje te zetten’, aldus de ANWB. Bij Hartje Groen zijn ze zeer in hun nopjes met de nominatie en hun gasten zeer dankbaar voor de hoge waardering. Update: op 12 januari is camping De Drie Provinciën als winnaar uit de bus gekomen. Hartje Groen feliciteert haar collega’s met deze prijs. 

Bron: ANWB

 

90 plaatsen
13 hectare

We zijn helemaal van de kaart
Klik op de kaart en ontdek je mooiste plek!

Beschikbaar & boek