Afrika Museum – Berg en Dal (Nijmegen)

Een museum over mensen

Het Afrika Museum in Berg en Dal (nabij Nijmegen) is gewijd aan kunst uit en culturen van het continent Afrika. Het museum, opgericht in 1954, is begonnen als Missiemuseum van de Congregatie van de Heilige Geest. De paters van deze orde verzamelden Afrikaanse voorwerpen om meer te leren over Afrikaanse religies.

In de loop van de 20ste eeuw heeft het museum haar horizon verbreed en toont naast religieuze en traditionele voorwerpen ook hedendaagse Afrikaanse kunst. In het Afrika museum ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

Het Afrika Museum vind je in de bosrijke en heuvelachtige omgeving van Berg en Dal, bij Nijmegen. Naast regelmatig wisselende exposities toont het museum aan de hand van persoonlijke verhalen, unieke objecten én hedendaagse kunst hoe we verbonden zijn met het continent Afrika. Buiten, in het museumpark maken bezoekers kennis met de traditionele architectuur van volkeren uit Ghana, Lesotho en Mali.  Het Museumpark is ook de locatie voor het Africa Now Festival en het Keti Koti Festival.

Het Afrika Museum vormt – samen met het Tropenmuseum en Museum Volkenkunde – het Nationaal Museum van Wereldculturen.

Wij vinden de combinatie van het binnenmuseum en parkmuseum buiten heel leuk. Je kunt het combineren met een bezoek aan het nabijgelegen Oriëntalis.

Postweg 6, 6571 CS, Berg en Dal (33 km)

https://www.afrikamuseum.nl/

90 plaatsen
13 hectare

We zijn helemaal van de kaart
Klik op de kaart en ontdek je mooiste plek!

Beschikbaar & boek