Soetkees blog: ‘Hotspot in het groen’

tekst en foto’s: Soetkees

Wat een waanzinnige plek is dit! Ik hartje <3 ‘Hartje Groen’. Want alles aan deze plek klopt: de ligging aan de rand van natuurgebied De Maashorst, in de schaduw van de bomen, het mooie groenbruine interieur, de heerlijke haard en het gezellige groene terras. Zelden ben ik zo enthousiast over een plek, De Boshut mag er wezen jongens! Wanneer het zonnetje door de boomtoppen schijnt is het er buiten heerlijk vertoeven. Echt even buiten. En als het koud en guur is, is er niets lekkerder dan binnen bij de haard te gaan zitten. Eerst een winterse wandeling door de bossen en dan binnen een warme chocolademelk met slagroom oppeuzelen. Lekker opwarmen en dan kijken naar de wapperende bruine blaadjes.

Elke dag van het jaar is De Boshut overdag geopend voor een kop koffie, de lunch of een borrel. De Boshut vind je op de camping van Hartje Groen. Een camping in de bosrijke natuur waar je ook trekkershutten en schattige huisjes kan huren. Hartje Groen was trouwens de winnaar van het RTL programma ‘Mijn Zaak is de Beste’. Zegt ook wel iets. Maar het is bovenal een heerlijke plek in de natuur.

In het voorjaar en tijdens de zomermaanden organiseert De Boshut aanschuifdiners waar de Fransen trots op zouden zijn. Tijdens de zogenaamde Table d’Hotes kan je plaatsnemen aan de lange tafels en wordt er heerlijk voor je gekookt of een pizza voor je gebakken.

Ook ideaal met de kids! Die kunnen zich eerst lekker uitleven in de bossen. Naast De Boshut is de ingang van speelbos en het wandelpad van ‘Docus de Das. Kinderen kunnen zich hier heerlijk uitleven, maar het is vooral een fijne wandelroute. Tijdens Pasen gaan kinderen het bos in om Docus ‘wakker te maken’ en eieren te zoeken. In vlak voor de Kerst is er een lampionnenoptocht over het wandelpad om Docus welterusten te zeggen voor zijn winterslaap.

150 plaatsen
13 hectare

We zijn helemaal van de kaart
klik op de kaart en kies je stek

Beschikbaar & boek