Fietsweek op Hartje Groen

Zondag 11 september t/m vrijdag 16 september

Een heerlijk weekje fietsen door het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant. Overnachten op de prachtig gelegen Charme camping Hartje Groen, midden in de schitterende natuur van de Maashorst. Leer het gebied van binnen en buiten kennen dankzij de verhalen over de overweldigende natuur en de rijke cultuur van onze gerenommeerde gidsen. Elke tocht beginnen we met een frisse, fruitige start en in de avond sluiten we af met verse soep bij het kampvuur. Maak je arrangement compleet met een heerlijke lunch of kies voor een lekker Oerkookpakket met (h)eerlijke producten uit de streek.

Kortom: kom genieten met een Brabantse zachte g!

 

Bij dit fietsarrangement is het volgende inbegrepen

  • Warm welkom op zondag om 18:30, kennismaking met uitleg over het programma
  • Vijf overnachtingen op een heerlijke campingplaats met stroom, bij onze kas of in een Tiny house
  • Eén fietstocht per dag met gids (maandag t/m donderdag)
  • Veel informatie over de wisenten
  • Vleermuisexcursie
  • Vier keer een frisse start met fruit en verse munt/citroenwater om je bidon te vullen voorafgaand aan de fietstocht
  • Vier keer kampvuur met soep (in originele Hartje Groen mok!) om de dag even door te nemen om 17.00 uur
  • Afsluiting met kop koffie/thee en wat lekkers uit de streek
  • Fietsboekje met onze Hartje Groen Routes
  • Fietsroutekaart van Noord-Oost Brabant

 

Prijzen

2 personen1 persoon
Kampeerplaats, incl. 10 A€ 315€ 215
Kampeerplaats, incl. 16 A€ 325€ 225
Kampeerplaats nabij water€ 350€ 250
Kampeerplaats met kas€ 480€ 380
Tiny House€ 525€ 425
Kiet Hostel€ 700€ 600

Optioneel

Speciaal voor deelnemers aan onze ‘fietsweek’:
Lunch bij de Boshut: iedere dag van de week wat anders.
€ 17,50 per lunch p.p. incl. twee consumpties
Fietsverhuur€ 9,50 per dag of voor een midweek € 35,00
Verse broodjes voor het ontbijt
Oerkoken
opties en artikelen

Programma

Zondag 11 september
Vanaf 16.00 uur: Aankomst op Charme camping Hartje Groen.

18.30-19.30 uur: Een warm welkom in de huiskamer van Charme camping Hartje Groen met een Brabants worstenbroodje en wat te drinken. Kennismaking met andere ‘fietsers van de week’ en uitleg over de Maashorst, de camping en het programma.
Maandag 12 september
13.00-16.30 uur: Fietstocht naar de Grafheuvels van de Maashorst (25 km, ongeveer 3,5 uur). Dit is inclusief een bezoek aan Natuurbegraafplaats de Maashorst met uitleg over Natuurbegraven door de eeuwen heen en archeologie van de Maashorst.

17.00 uur: Dag afsluiting met een kop soep.
Dinsdag 13 september
12.30-16.30 uur: Fietstocht langs de Peelrandbreukroute (30 kilometer, ongeveer 4 uur) met wandeling (3 kilometer) over de vlonderroute bij Bedaf en uitleg van het unieke ‘wijstverschijnsel’. Aan de westkant van het oergebied ligt een van de grootste breuken: de Peelrandbreuk. Een breuk die al actief sinds het Mioceen dat ongeveer 23 miljoen jaar geleden begon. Langs de Peelrandbreuk liggen veel wijstgronden: hooggelegen, drassige gebieden waar het ijzerrijke grondwater als kwel omhoog komt. Een zeldzaam fenomeen dat alleen onder zeer specifieke omstandigheden voorkomt en nergens in Europa zo goed zichtbaar is als hier in De Maashorst. En bij dit verschijnsel horen bijzondere planten en dieren.

17.00 uur: Dag afsluiting met een kop soep.
Woensdag 14 september
9.30-11:30 uur: Fietstocht over De Maashorst – Slingerpaden en het begrazingsgebied (17 kilometer, ongeveer 2 uur). Je fietst langs het wengebied van de wisenten met een grote kans op het spotten van deze bijzondere oerrunderen. Tijdens deze fietstocht krijg je veel informatie over het grootste landzoogdier van Europa en zijn leefgebied in de Maashorst.

17.00 uur: Dag afsluiting met een kop soep.

19.30-20.45 uur: Vleermuisexcursie: Zodra de schemering valt worden de vleermuizen in het bos actief. Tijdens deze excursie ga je op zoek naar deze bijzondere nachtdieren. Ze zijn niet direct zichtbaar, maar wel te horen met een ‘batdetector’. Dit apparaat zet ultrasone geluiden die de vleermuis maakt om in een frequentie die wij wel kunnen horen. De excursie begint met een presentatie waarna je een wandeling maakt rondom het bos en de vlinderidylle. Of je de vleermuizen kunt spotten is afhankelijk van het weer. Bij koude (meeste kans op kou in oktober en april) en tijdens regen laten de vleermuizen zich helaas niet zien.
Donderdag 15 september
09.00-13.00 uur: Een uitgebreide fietstocht door de Maashorst (inclusief Herperduin en Bedaf) (40 kilometer, ongeveer 4 uur). Natuurparels, oerschatten en wilde grazers. Met dit Rondje Maashorst ben je zeker van een avontuurlijke fietstocht. Van historische oerschatten tot de bijzondere natuurparel ‘wijst: niets blijft ongezien. Misschien spotten we zelfs wel een Wisent, Tauros of Exmoorpony; de oerbewoners van het gebied. Ook beklimmen we de uitkijktoren bij Herperduin van waaruit bij helder weer zelfs het provinciehuis van Brabant te zien is. We banen ons een weg langs bomen, beken en beesten. Ontdek dat échte oergevoel!

17:00 uur: Dag afsluiting met een kop soep.
Vrijdag 16 september
9.30 uur: Gezamenlijke afsluiting van de week met koffie/thee en wat lekkers uit de streek.

Boeken en meer informatie

Reserveer deze thema fietsweek door een mail te sturen aan reserveringen@hartjegroen.com. Voor vragen kun je mailen of bellen naar 0486 461703.

De fietsweek gaat door bij een minimale inschrijving van 10 personen. 

90 plaatsen
13 hectare

We zijn helemaal van de kaart
Klik op de kaart en ontdek je mooiste plek!

Beschikbaar & boek