Maandag 4 februari

lezing Frank Westerman

Wij, de mens

Georganiseerd door The Readshop – Schaijk

in de Huiskamer “’t Hart” van Hartje Groen

Allemaal slaan we verwoed met ons staart op het water, maar anders dan de walvis menen wij mensen dat ons spetteren ertoe doet.

Wie zijn wij? September 2003. In een grot op Flores, Indonesië, komt een fossiele oermens bloot te liggen van amper een meter groot. Rondom haar liggen skeletten van ratten zo groot als honden, olifanten zo klein als pony’s en een uitgestorven reuzenooievaar van 1 meter 80. Wat zegt deze spiegelwereld over wie wij zijn en waar wij vandaan komen?

Wij, de mens neemt de lezer mee op een filosofische wereldreis – van de Maasvallei tot op de vulkaanhellingen van Indonesië. De inzet is hoog. Want als wij de overtreffende trap van het dier zijn, waarin schuilt dan het onderscheid?

* * * * de Volkskrant: ‘Ik kan het niet anders zeggen, elk boek van Frank Westerman sleept de lezer mee in een ongewone, onverwachte reis. Voor Wij, de mensgeldt dit in verhevigde mate.” – filosoof Hans Achterhuis

 

Inloop vanaf 19:00 uur, aanvang 19:30 uur

Kaarten: €5,- inclusief kopje koffie of thee

– verkrijgbaar bij Hartje Groen en The Readshop

reserveren noodzakelijk  (klik hier)

Meer info over Frank Westerman en ‘Wij de mens’.

 


Zondagmiddag 10 februari

Live muziek

de band ‘HarP’

in de Boshut of onder de tarp!

 

In de middag zorgen de 4 muzikanten van de groep ”HaRP” voor de muzikale omlijsting op het terras van de Boshut. HaRP heeft pure, eerlijke en verrassende muziek uit de Americana-, folk-, soul- en countryscene in petto. Ook Nederlandstalige nummers worden niet vergeten. De band is ontstaan vanuit het vaste begeleidingscombo van het smartlappenkoor “Tiona” uit Schaijk en staat inmiddels al zo’n vijf jaar voor muzikale gezelligheid.

 

 

 

 


 

 

 

 

150 plaatsen
13 hectare

We zijn helemaal van de kaart
klik op de kaart en kies je stek

Beschikbaar & boek